Sien Hendriks

Meesterschilder Restauratie Decoratie

Nieuws

Over mij

Contact

Projecten

 

De eind expositie

Eind expositie, Sint Lucas, 2016

 

Van Donderdag 16 Juni t/m 24 Juni was de eind expositie op het SintLucas. Op deze expositie waren verschillend werkstukken te zien van alle eindexamen studenten. Uiteraard Werd hier ook werk van mij en mijn klasgenoten geëxposeerd.

 

De serie van mini schilderijtjes, welke ik een aantal maanden voor de expositie heb afgerond, waren op de expositie te vinden. De overeenkomst tussen de drie schilderijtjes is dat ze zijn gebaseerd op bekend werken van bekende kunstenaars uit de tijd van de renaissance/begin barok. ‘Het meisje met de parel’ van Johannes Vermeer. ‘De schepping van adam’ van Michelangelo Buonarroti waarvan alleen de handen geschilderd zijn. En ‘De dame met de hermelijn’ van Leonardo Da Vinci. De serie is uitgevoerd in olieverf op doek met een diameter van +/- 15 cm.

 

Ook de serie die ik samen met mijn klasgenoten heb gemaakt is te bewonderen op de expositie. 'Wees zuinig op de natuur, je hebt goud in handen' was de titel. We hebben onze eigen handen afgegoten met gips door middel van mallen. In iedere hand bevind zich een object uit de natuur welke we bekleed hebben met 22 karaat bladgoud.

 

Ten slotte worden er foto's en een presentatie op een scherm geëxposeerd van onze meesterproef. De restauraties in de Lambertus kerk te Helmond.

 

Ik ben trots op de prachtige resultaten die wij als groep en ieder individueel hebben neergezet.

 

© 2019, Sien Hendriks

Sien Hendriks | Middelrode | Mobiel: 06-15277729 | E-mail: SienHendriks@gmail.com