Sien Hendriks

Meesterschilder Restauratie Decoratie

Nieuws

Over mij

Contact

Projecten

School opdrachten

Meesterproef betreft Lambertus altaar in de Lambertuskerk te Helmond. Advies uitgebracht naar opdrachtgever vervolgens de restauratie uitgevoerd. Achterwand geroucheerd en gesjabloneerd m.b.v. sjabloon afkomstig uit het Pierre Cuypers atelier. Ontbrekende delen en ornamenten gegoten, gemodelleerd en geroutoucheerd. Beschadigingen op het altaar gerepareerd en geretoucheerd. Tot slot het geheel afgewerkt met goude deteails.  Totaal project van 3,5 maand is voorspoedig.

Meesterproef restauratieve technieken. Titel: "Wees zuinig op de natuur, je hebt goud in handen". Samen met een klas een serie gemaakt van verguldden objecten uit de natuur, welke zich in onze eigen handen bevinden. Handen gegoten uit gips. Blad verguld met 22 karaat oranjegoud.

Opdracht: reconstructie van een klassieke hoekdecoratie. Eisen: kleuren dienen exact overeen te komen met het orgineel, serneel- en fileerlijnen dienen manueel aangebracht te worden en dekkende vlakken dienen egaal aangebracht te worden. Een aantal fileerlijnen zijn gezet met goudverf. Uitgevoerd in lijnolieverf op papier, 1 bij 1,5 meter.

Fictieve opdracht: kleurplan, ontwerp en uitvoering gevelreclame voor stichting "tekens aan de wand". Elementen gebaseerd op de stijl van de jaren 20 en 30. Uitgevoerd op MDF 80 x 120 cm met een minerale muurverf.

Fictieve opdracht: kleurplan, ontwerp en uitvoering wanddecoratie en muurschildering voor het "Cult Café".  Gebaseerd op het land Nepal. Wanddecoratie voorzien van bladgoud detail. Beide uitgevoerd in ware grote op een MDF paneel 60 x 200 cm met acrylaat muurverf.

Fictieve opdracht: kleurplan, ontwerp en prototype display voor fashion label "Kling". De display en het kleurplan voor de shop dient in harmonie met elkaar te zijn. Uitgewerkt uit triplex en MDF met watergedragen zijdeglans lak.

Fictieve opdracht: meerdere producten ontwerpen en maken met als thema 'hergebruik'. Bij deze etagère zijn de bovenste drie schalen gegoten uit bubbeltjesplastic en een plastic bakje, alle drie uit gietklei. De onderste schaal is gedraaid uit draaiklei. Alle schalen zijn na het bakken geglazuurd.

Fictieve opdracht: muurschildering ontworpen voor in een winkel van 'Rice'. Uitgewerkt op dik karton met acryl muurverf.

Fictieve opdracht: meerdere producten ontwerpen en maken met als thema 'hergebruik'. De hoed is gemaakt van vilt. De rand is gemaakt van doppen, welke aan de binnenkant afgewerkt zijn met rest vilt.

Fictieve opdracht: meerdere producten ontwerpen en maken, geïnspireerd op werk van de Malinese ontwerpen cheick diallo. Deze fascinator bestaat uit een geweven band van wol en waslijn in een spiraalvorm, op een ondergrond van een deksel van een verfblik.

Fictieve opdracht: meerdere producten ontwerpen en maken, geïnspireerd op werk van de Malinese ontwerpen cheick diallo. Fruitschaal gemaakt van MDF en plexiglas. Geheel in elkaar gezet door middel van mechanische verbindingen.

Fictieve opdracht: meerdere producten ontwerpen en maken, geïnspireerd op werk van de Malinese ontwerpen cheick diallo. Bij deze ketting zijn de schakels gegoten uit gietporselijn, de tussenstukjes gemaakt van gevlochten wol en het medaillon bestaat uit een schakel met daarin een van wol geweven patroon.

© 2019, Sien Hendriks

Sien Hendriks | Middelrode | Mobiel: 06-15277729 | E-mail: SienHendriks@gmail.com